top of page
  • Szerző képeNBAE

Mire jó a vállalalati karbonaudit?


Mire jó a vállalalati karbonaudit?
Mire jó a vállalalati karbonaudit?

A vállalati karbonaudit olyan folyamat, amely segít a vállalkozásoknak meghatározni, hogy mennyi üvegházhatású gázt bocsátanak ki a tevékenységük során, valamint azok forrásait és mennyiségét. Ennek az a célja, hogy a vállalatok csökkentsék a kibocsátásukat, és javítsák a környezeti hatásukat.

A vállalati karbonaudit számos előnyt kínál a vállalkozások számára, többek között:

  1. Környezetvédelmi előnyök: A karbonaudit segítségével a vállalatok képesek pontosan megismerni a kibocsátásuk mennyiségét és forrásait, ami lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabb módon csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását.

  2. Pénzügyi előnyök: A vállalatok azáltal, hogy csökkentik a kibocsátásukat, általában kevesebb energiát használnak, így csökkenthetik a költségeiket is.

  3. Megfelelőségi előnyök: Sok országban szabályozzák az üvegházhatású gázok kibocsátását, és a vállalatoknak törvényi kötelezettségeik vannak a kibocsátásuk csökkentésére. A karbonaudit segítségével a vállalatok megfelelhetnek ezeknek a szabályozásoknak, és elkerülhetik a büntetéseket.

  4. Versenyelőnyök: A környezettudatosság fontos tényezővé vált a vásárlók és az üzleti partnerek számára. A vállalati karbonaudit révén a vállalatok előnyt szerezhetnek azzal, hogy csökkentik a környezeti hatásukat, és ezt kommunikálják a fogyasztóikkal és az üzleti partnereikkel.

Összességében a vállalati karbonaudit számos előnnyel járhat a vállalkozások számára, és hozzájárulhat a fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.


Amennyiben a fenntarthatóság a Ti vállalatotoknál is egyre fontosabb szerepet töltbe, vegyétek fel velünk a kapcsolatot! Komoly tudományos háttérre és nemzetközi szabványokra épülő karbonaudit megoldásainkkal segíthetjük ESG folyamataitok fejlesztését.




16 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page